Ben jij of ken jij iemand die ooit eens in de charmes van de kok is getrapt? Dan kan je vast niet ontkennen dat koks op een of andere manier iets aantrekkelijks hebben. Maar waarom eigenlijk? Nou, hierom dus:
- Ze hebben altijd praatjes.
De meeste koks zijn behoorlijk bijdehand en durven vanuit hun veilige plekkie in de keuken een hoop te zeggen. Tel daarbij op dat ook jij je zo nu en dan graag terugtrekt in de keuken om even bij te komen van een drukke spits, en een praatje is zo gemaakt.
- Het kokspak.
Wellicht zijn koks geen “mannen in uniform te noemen”, maar dan nog. Zo’n kokspak straalt toch iets van autoriteit uit en het staat stiekem best interessant.
- De naborel.
Aan het einde van je dienst is een goeie naborrel wel op zijn plek. Samen met je collega’s proost je op de afsluiting van een drukke dag en drink je door tot in de vroege uurtjes. Daar profiteert de kok van: niet alleen leer je hem nu op een andere manier kennen, je beoordelingsvermogen is na een aantal drankjes ook niet meer wat het geweest is… Drie keer raden hoe dat afloopt.
- Lange dagen samenwerken.
Of je nu wil of niet, je spendeert een hoop uren samen met de kok. Zeker wanneer het rustig is, is hij de eerste met wie je even bijkletst. En het doorbrengen van zoveel tijd samen maakt dat je haast iedereen wel leuk gaat vinden.
- Ze zorgen voor het eten.
Dit bewijst maar weer dat het cliché wel degelijk waar is: liefde gaat door de maag. Jij bent tijdens je pauze met niets gelukkiger te maken dan met een heerlijk broodje of stukje vlees uit de keuken. En wie heeft die gemaakt? Juist ja.