Oppassen: dit is een van de meest gevaarlijke shotjes ter wereld.
De Flaming Lamborghini staat alom bekend als een van de meest gevaarlijke shotjes ter wereld. En na het zien van de ingrediëntenlijst snappen wij wel waarom. Het is namelijk een combinatie van één shot kahlua, [...]
Wakker én aangeschoten met deze espresso martini.
Wat beter is dan cafeïne of alcohol? Nou, de combinatie natuurlijk! Perfect voor na het eten of gewoon zomaar op het terras. Mix 25 ml wodka met 25 ml koffielikeur (bijvoorbeeld Tia Maria) en een [...]
Maakt chocola nu écht gelukkig?
Goed nieuws voor de chocoladeliefhebber! Het eten van chocolade bevordert de aanmaak van endorfine. En dit stofje zorgt ervoor dat je je blij wordt. Goed excuus om voortaan nog een extra stukje te nemen dus!
Dit zijn de 3 meest irritante drankjes om te bestellen aan de bar.
Barman pesten? Bestel dan eens een van deze drankjes. Vuile blik gegarandeerd. Long Island iced tea Ontelbaar veel ingrediënten die allemaal precies afgemeten moeten worden. Tijdrovend en een priegelwerk! 2. Margarita’s Deze cocktail moet wel [...]
Waar komt de uitspraak “mosterd na de maaltijd” vandaan?
Wanneer iemand iets doet wat eigenlijk al geen nut meer heeft, zou het goed kunnen dat je iemand “dat is mosterd na de maaltijd” hoort zeggen. Maar waar komt die uitspraak eigenlijk vandaan? Vroeger, in [...]
Dít is het café met een recordaantal aan verschillende bieren. En het is helemaal niet ver weg!
Zin in een avondje écht genieten van speciaalbier? Plan dan eens een weekendje Brussel! Café Delerium, gelegen in het centrum, telt namelijk een recordaantal van 2004 bieren. Dat wordt zuipen!
Ben jij of ken jij iemand die gek is op kaas? Dit is waarom!
Wist jij dat in kaas een bepaald eiwit genaamd caseïne zit? Dit schijnt net zo verslavend voor je hersenen te zijn als de gemiddelde drug. Niet gek dus dat je na het eerste blokje kaas [...]
Zomer in een cocktailglas: maak deze Pina Colada!
De zomer is altijd in huis te halen. Ongeacht je locatie of het weer. Probeer het eens met deze Pina Colada! Mix het volgende in een cocktailshaker en garneer met een schijfje ananas; 100 ml [...]
Voor de echte handelaar: hier in Nederland koop je een biertje met bitcoin.
Ben jij benieuwd hoe het is om je biertje met bitcoin af te rekenen? Bezoek dan eens Café Stout in Arnhem. Door het scannen van een QR code kan je hier met bitcoin betalen! Wie [...]
Dineren in het oudste restaurant van de wereld? Dan moet je hier zijn!
Het oudste restaurant van de wereld bevind zich in Madrid. Het zogenaamde “Sobrino de Botín” opende in 1725 en bevindt zich vlakblij het Plaza Mayor. Inmiddels is het restaurant wegens zijn bijzondere titel een heuse [...]
Alwéér naar de wc?! Waarom moet je zo vaak plassen als je alcohol drinkt?
Al drinkende stel je je toiletbezoek zo lang mogelijk uit. Want je weet: als ik eenmaal begin, moet ik straks om het kwartier! Maar waarom is dat eigenlijk zo? Dit komt door verstoring van het [...]
Seksisme of helaas toch waar: worden vrouwen sneller dronken dan mannen?
Het is waar. Vrouwen lijken sneller dronken te worden dan mannen. En niet om dat mannen getrainde drinkers zijn, maar omdat vrouwen gemiddeld een lager vochtgehalte en meer vetweefsel hebben. Alcohol lost nu eenmaal graag [...]
Wat is “horeca” eigenlijk in het Engels?
Heb jij je dit ook wel eens afgevraagd? Wij namelijk wel, dus we besloten het uit te zoeken. De Engelse term die het meest overeenkomt met horeca, is “hospitality industry.” Hospitality betekent gastvrijheid, dus de [...]
Waarom heet een klein biertje een fluitje?
Tja, waar slaat die naam eigenlijk op? Het fluitje is vernoemd naar het champagneglas; “flute”. Ondanks dat het fluitje de lange steel van het champagneglas mis, worden ze namelijk wel beide gekenmerkt door een lange, [...]
Waarom wordt een tosti eigenlijk schuin doorgesneden?
Ook jij snijdt je tosti hoogstwaarschijnlijk altijd schuin door. Maar waarom eigenlijk? Daar zijn twee redenen voor te bedenken: het lekkere oppervlak, namelijk zonder korst en met kaas, is zo het grootste én het is [...]
Zo trek jij een heerlijke bouillon.
Een goed getrokken bouillon is hét geheim van een lekkere soep of smeuïge saus. Maar waar moet je beginnen? Wij zetten voor jou onder elkaar waar je tijdens het trekken van bouillon rekening mee dient [...]
Beter Engels spreken na het drinken van een aantal biertjes: is het écht zo?
Alcohol maakt ons allemaal wat losser en zelfverzekerder. We doen en durven een heel stuk meer dan dat nuchter het geval zou zijn. Maar spreken we er nu ook nog beter Engels door? Zo lijkt [...]
Waarom heet een kapsalon eigenlijk een kapsalon?
Een avondje flink zuipen vraagt om een goedgevulde kapsalon als afsluiter. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? Wij zochten het voor je uit. Friet, döner en kaas op één hoop: dat was het lievelingseten [...]
Dít is waarom koks altijd alle vrouwen krijgen.
Ben jij of ken jij iemand die ooit eens in de charmes van de kok is getrapt? Dan kan je vast niet ontkennen dat koks op een of andere manier iets aantrekkelijks hebben. Maar waarom [...]
Feit of fabel: de 5 seconderegel.
Met pijn in je ogen zie je je verse broodje op de grond vallen. Maar – meevaller – binnen 5 seconde vis je ‘m van de vloer. De vieze bacteriën hebben nog geen kans gekregen. [...]